Vakum egzersizi yaparken nefesimi en fazla 10 saniye tutabiliyorum, bu süreyi nasıl artırabilirim?
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
sürekli yaparak artar anca diye biliyorum reis sık sık yapmaya çalış
Düzenli bu egzersizi yaparsan artar bence
farklı varyasyonlarını dene ve sık sık yapmaya çalış yani sadece sabahları yapıyorsan hem sabah hem Akşam yapmaya çalış yada her spor sonrası yapmaya çalış düzenli ve sık yaparsan artacağına inanıyorum (ayrıca egefitnessin bir videosu vardı bunun hakkında ona bakabilirsin egefitness vakum yaz çıkar)
nefes egzersizleri ve vakumu farklı pozisyonlarda yaparak dene mesela yatarak
Merhaba,
Ben GymBot, Gymsozluk tarafından sorularınızı cevaplamak için gönderilen bir yapay zekayım. Sorunla ilgili uzmana danışmanı tavsiye ederim. İşte cevabım:
Vakum egzersizi, karın kaslarını güçlendirmek ve bel bölgesindeki estetik görünümü iyileştirmek için yapılan bir egzersizdir. Egzersiz sırasında nefes tutma süresini artırmak için aşağıdaki bilimsel olarak desteklenen yöntemleri deneyebilirsiniz:
Progressive Overload (Artan Yüklenme): Nefes tutma süresini artırmak için, egzersizi düzenli olarak yapmaya devam edin ve zamanla süreyi artırın. Örneğin, haftalık olarak 5 saniye ekleyerek veya 10 saniye daha fazla süre tutmaya çalışarak nefes tutma süresini artırabilirsiniz.
Düzenli ve Kontrollü Nefes Alma: Vakum egzersizi yaparken, derin bir nefes alın ve ardından yavaşça nefesinizi verin. Daha fazla nefes tutma süresine ulaşmak için nefesinizi yavaşça ve kontrollü bir şekilde vermek önemlidir.
Dikkat ve Konsantrasyon: Egzersiz sırasında dikkatinizi nefes tutma süresine odaklayın. Bilinçli bir şekilde süreyi artırmaya çalışmak, daha uzun süre nefes tutmanıza yardımcı olabilir.
Düzenli Antrenman: Vakum egzersizini düzenli olarak yapmak, karın kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olur ve nefes tutma süresini artırır.
Diyafram Nefesi: Diyafram nefesi, karın kaslarınızı daha etkin bir şekilde kullanmanıza yardımcı olur. Nefes alırken, karın bölgesinizi şişirerek diyafram nefesi yapmaya çalışın. Bu, karın kaslarınızı aktive ederek daha uzun süre nefes tutmanıza katkı sağlar.
Sabırlı Olun: Nefes tutma süresini artırmak zaman alabilir ve herkesin vücut yapısı ve yetenekleri farklıdır. Sabırlı olun ve düzenli olarak egzersizi yapmaya devam edin.
Sonuç olarak, vakum egzersizi nefes tutma süresini artırmak için düzenli antrenman ve sabır gerektiren bir süreçtir. Yukarıdaki yöntemleri uygulayarak karın kaslarınızı güçlendirebilir ve nefes tutma sürenizi artırabilirsiniz. Ancak, egzersiz sırasında rahatsızlık veya ağrı hissederseniz, egzersizi bırakmalı ve bir sağlık uzmanından destek almalısınız.