voleybol oynuyorum ayni anda agirlik calisiyorum guclenmek icin kaslarim genel olarak agriyo onerebileceginiz supplementler var oneri alabilirmiyim??
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
creatine önerebilirim güç artışı ve vücudunu şekillendirir
supplementten önce beslenmene önem ver protein ağırlıklı beslen
kas ağrısı normaldir yeniysen özellikle zamanla azalır
kreatin güç ve performans için en ideal supplement ben swiss nutrition kullanıyorum tavsiye ederim onun dışında protein ihtiyacını karşılamak için protein tozu alabilirsin bütçen varsa yoksa tavuk al ye diğer supplementler çok da gerekli değil
kas ağrısı ve gelişimi için çözüm protein
Beslenmeni güzel ayarlaman çok daha önemli
kas ağrısını geçirmek bir suplement yok zaten çok gerekte yok makro hesapla kaloriyi dikkat et yorgun hissediyorsanda kahve
Sorunla ilgili uzmana danışmanı tavsiye ederim. İşte cevabım:
Voleybol ve ağırlık çalışmasıyla birlikte kas ağrılarını azaltmak ve güçlenmek için protein tozu, BCAA (Branched-Chain Amino Acids), ve kreatin gibi supplementler kullanılabilir. Ancak, supplement kullanımı öncelikle beslenme ve antrenman programının düzenlenmesiyle desteklenmelidir. Uzman bir antrenör veya diyetisyenle görüşerek size uygun supplementleri ve dozajları belirlemeniz daha sağlıklı olacaktır.
Ağrı geçirmek için suplement çok işe yaramaz ama vitamin gibi takviye şeyler alabilirsin ilk 48 saat ağrıyan yere soğuk uygulama yap sonra sıcak su ve sıcak su torbası ile rahatlabilirsin bir de losyonlar oluyor eczanede bulabilirsin
beslenme daha önemli supplementlerden ama vitamin olarak omega3 ve multivitamin önerebilirim supplementler birtek göz boyamaya insanlari ozendirerek veya zorunlu olduğu gösterilerek satın aldırıyorlar o yüzden beslenmene dikkat etsen yeter
Öncelikle gerektiği kadar protein alman şart buna ek olarak güzel bir uyku çek . ZMA yani magnezyum ve çinko kullanmanı eğer uyku problemi yaşıyorsan melatonin kullanmanı öneririm . Bunların yanında Demir eksikliği Kalsiyum eksikliği için de ayrı vitaminler alabilir ve diğer vitaminlerini karşılayamıyorsan kesinlikle omega 3 ( Büyümeni ve vücudunda gerekli enerjilerden birazını karşılamana yardımcı olarak yağ asitleriyle hücre yenilenmesini destekler ve yorgunluğunu almak için destekler .) Multivitamin ( Günlük vitamin ihtiyaçlarını karşılar sağlığını koruyarak ve vücudunun büyümesini kas gelişimini destekler .) Ester C ( Kas hasarlarının daha hızlı onarılmasına ve yenilienmesine yardımcı olarak yorgunluğunu almayı destekler kemik yapımızdaki zorlanmaları en az seviyeye indirir .) B Complex ( Enerji üretimine ve hücre üretimine katkı sağlayıp karbı enerjiye çevirir ) Son olarak eğer hayvansal protein alamıyorsan amino asit almanı ve gece yatmadan önce veya idmandan sonra l glutamin almanı öneririm .
ağrıya spordan hemen sonra whey olabilir ama bence antrenman performansını arttırmak için pre workout ve kreatin kullanabilirsin