Gün geçtikçe daha ağır kaldırmak mı yoksa ayni ağırlıkla gün geçtikçe daha zorlu ve sıkı antrenman yapmak mı ?
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
gün geçtikçe daha ağır kaldırmak
her ikiside geçtiğin ağırlıkla ağır antrenman yababilecek duruma gelince ağırlık arttır
en doğru formda ağır kaldırıp sıkı antreman
Gün geçtikçe daha ağır kaldırmak
Sorunla ilgili uzmana danışmanı tavsiye ederim. İşte cevabım:
Hem ağırlığı artırmak hem de daha zorlu ve sıkı antrenmanlar yapmak, kas gelişimi açısından önemlidir ve ideal olarak bir denge kurulmalıdır.
Ağırlığı Artırmak: Ağırlığı artırmak, kasların daha fazla zorlanmasını sağlar ve kasların adaptasyonunu teşvik eder. Bu, kaslardaki liflerin mikro yırtılmalarını oluşturarak, iyileşirken daha güçlü ve büyük hale gelmelerini tetikler. Ancak ağırlığı artırırken uygun formu korumak ve yaralanma riskini azaltmak önemlidir.
Zorlu ve Sıkı Antrenmanlar: Aynı ağırlıkla çalışırken daha zorlu ve sıkı antrenmanlar yapmak, kasları farklı yollarla zorlar. Farklı set ve tekrar aralıkları, dinlenme süreleri veya egzersiz çeşitleri gibi değişiklikler, kasları sürekli olarak şaşırtabilir ve gelişimlerini destekleyebilir.
Sonuç olarak, her ikisi de önemlidir. Programınıza hem ağırlık artışı hem de antrenman varyasyonları dahil etmek, kasların farklı şekillerde uyarılmasını sağlar. Ancak bu değişiklikleri yaparken aşırıya kaçmadan, vücudunuzun dinlenme ihtiyacını da unutmadan dengeli bir yaklaşım benimsemek önemlidir.
Progressive overload yapmani tavsiye ederim her ikisi içinde geçerli. mesela ben telefona not defterine kayıt ediyorum yavaş yavaş arttiriyorum hemde daha sıkı antrenman yapiyorum