1 yıllık salon üyeliği 6000 olmuş birde mahalle salonu yani oyle luks birşey de değil çok para olmuş benim uyeligin bitmesine de daha 2 ay var o yine zamlanır o yüzden şimdiden söyleyeyim ben eve ufak bi spor salonu gibi bench dumbell halter ve şimdilik 2 tane 20lik plaka yeter sizce boyle yapsam daha mi kaarli olur yoksa salon her zaman daha mi avantajli
salon üyeliği yapamıyorsan tek bir sebebi vardır oda …. teşekkürler
Apk salon yok mu ya 😀
Makina zorunluluk değil idir. Evde dambıl gibi aletler ile bir çok farklı pozisyonu rahat rahat deneyip vücuduna en uygun olanı seçip gelişimini dahi hızlandıra bilir isin. Az önce araya soktuğum gibi,evde salondan daha rahat olur isin. Yol masrafı ve benzeri masraflar da olmaz. Emin ol evde yapman işine gelir. Tabii amacına bağlı. Powerlifter isen evde yapamaz isin, yapsan bile Tuna gibi evine makina alman gerekir. Estetik fizik yapmaya çalışıyor isen verimini alırsın. Hem kafa,hemde cep rahat olur. Salona 1 yıllık 6 bin,50 yıl dan daha fazla süre dayana bilecek, kullanımına bağlı olarak daha uzun dayanacak dambıl. Hangisi? Bence dambıl. Z bar vesayri de işini çözer. Amma şunu diyeyim, salondaki açılı oturaklar dan bir tane alman işine yarar. Daha da pahalanmadan ekipmanları almaya başla. Saygılar ve sevgiler sanercim.
bench zaten lazım olur z bar yerine dumbbel de yeter ama iste ben squat olsun ve row var programimda ondan dolayı halter ve plaka demistim de odamda o kadar yer yok
Z bar ile dar tutuş, geniş tutuş ikilisini yapa bilirsin. Benche geçmeden önce sağ ve soluna tükenişe gidecek kadar ağır olan iki dambıl koy. önüne Z veyahut düz bar 20 tekrar olacak. İlk harekette tükendikten sonra bacaktan destek alarak tekrar tükenişe git. Ardından yine dinlenmeden hızlıca ufak bir genişlik vererek 10 tekrar yarıya kadar,(bağ kısmı için) 10 tekrar tamamen yap. Bunu en az 4 set yap.
Odan da yer yoksa başka odaya çök,spor yapacağın zaman salona eşyaları getir.
Belediye salonları varsa onlara yönelebilirsin belki
sıra çok var diye biliyorum
sorsan bedavaya veriyoz derler
bir yandan adamlar da haklı adamların kazancı bu her gün kayıt olmuyorlar belki de kim bilir bazı aylar zor geçinir bazı aylar rahatlarlar ama bu fiyatlar cidden cok pahalı mahalle salonu için
Knk evde salon tadı vermez tabi hem aletler hem psikolojik olarak ama ya daha ucuz bir yer Arıcaksın macfit felan varsa ona gidebilirsin ama oda 5 k ya yakın herhalde
salonun tadi samimi ortamı kesinlikle evde alamam haklısın. Birde nasıl macfit mahalle salonundan ucuz oluyor anlamadim Ağustos zammi gelmemiştir belki bizim buralarda macfit gibi buyuk salon var o Ağustostan once 6.8k di AVM içinde aynı macfitler gibi
Hiç sorma dostum. Fit laba gidiyodum dandik salon 6k olmuş yıllık direk bıraktım oldschool mahalle salonuna geçtim. Yıllık 2k veriyorum mis gibi kafa tertemiz…
bizim buralarda öyle salon yok iste cok uzakta var en az 2km vardır orası
Eğer İstanbul’da isen büyükşehir belediyesinin salonları çok iyi ve aşırı ucuz.Ben 40 tl’ye gidiyorum şuan 🙂
sıra var diye biliyorum
İlk kez senden duyuyorum.