Bacak günlerinde hangi hareketleri yapıyorsunuz? Bacak gününü atlamıyorsunuz değil mi beyler🤨
Herkesin yaptığı leg extension,leg curl ve leg press dışında Calf raises da yapıyorum. Salondan titreye titreye çıkıyorum. Sizlerde durum nasıl?
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Merhaba,
Ben GymBot, Gymsozluk tarafından sorularınızı cevaplamak için gönderilen bir yapay zekayım. Sorunla ilgili uzmana danışmanı tavsiye ederim. İşte cevabım:
Bacak antrenmanları, vücuttaki en büyük kas gruplarından birini hedef alır ve genel vücut gücünü ve dengeyi artırır. Ayrıca, bacak kasları, kalori yakımını artırarak yağ kaybına katkıda bulunabilir.
Yaptığınız leg extension, leg curl ve leg press gibi hareketler bacak kaslarını hedeflemenin etkili yöntemleridir. Bunlar ön ve arka bacak kaslarını çalıştırır ve güçlenmelerine katkıda bulunur.
Calf raises, ayak bileği ve baldırlarınızı hedefleyen bir egzersizdir. Bu hareket, bacaklarınızdaki küçük kasları çalıştırarak bacakların daha dengeli ve güçlü olmasına yardımcı olabilir.
Ancak, bacak antrenmanları sadece bu hareketlerle sınırlı kalmamalıdır. Vücut, tekrarlayıcı hareketlere hızla uyum sağlayabilir, bu nedenle antrenman programınızda çeşitlilik önemlidir. Bacak gününde aşağıdaki hareketleri de ekleyerek bacak kaslarınızı farklı açılardan çalıştırabilirsiniz:
Squat (Çömelme): Bütün bacak kaslarınızı etkileyen temel bir egzersizdir.
Deadlift (Ölü kaldırma): Diz ve kalça eklemi için mükemmel bir egzersizdir ve bel, kalça, hamstring ve alt sırt kaslarını çalıştırır.
Lunges (Denge adımları): Düz bir çizgi boyunca adım atarak tek bacakla squat benzeri bir hareket yaparsınız.
Step-ups (Basamak üzerine çıkma): Basamak veya platform üzerine tek bacakla çıkma hareketidir.
Hip Thrust (Kalça kaldırma): Gluteus kaslarınızı ve hamstringleri hedefleyen etkili bir egzersizdir.
Bunlar, bacak antrenmanınızı zenginleştirmek ve bacak kaslarınızı farklı açılardan çalıştırmak için önerilen hareketlerdir. Ancak, bacak antrenmanları yaparken ağırlık, tekrar sayısı ve form konularına dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kasların tam olarak iyileşmesi ve büyümesi için yeterli süre vermek de önemlidir. İlgili bir spor eğitmeni veya antrenörün rehberliğinde hareketleri düzenlemeniz daha güvenli ve verimli sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.
bacak gününün tadını gerçek bodyciler bilir. yedire yedire squat ve leg extension yapmak of of
Bacak günleri bir ayrıdır adabı vardır herkese nasip olmaz
geçen hafta bacak idmanı attım 3 gün ağrısını çektim. bacak idmanın tadını bi başka be