KİLO ALMAK İSTİYORUM 13 YAŞINDAYIM 30 KİLOYUM 40 KİLO OLMAK İSTİYORUM BESLENME PROGRAMI İSTİYORUM
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
13 yaşında olan bir bireyin sağlıklı bir şekilde kilo alması için dengeli bir beslenme programı oldukça önemlidir. Ancak, kilo almak isteyen bir çocuğun beslenme programı, sağlıklı büyüme ve gelişimi destekleyen besinleri içermelidir. İşte sağlıklı kilo alımını desteklemek için bir beslenme programı örneği:
Dengeli Öğünler: Günde 3 ana öğün (kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği) ve 2-3 ara öğün tüketmek önemlidir. Bu şekilde vücuda sürekli olarak enerji sağlanır.
Yüksek Kalorili Besinler: Kalori yoğunluğu yüksek olan besinleri tercih etmek kilo alımını destekler. Bu besinler arasında fındık, fıstık ezmesi, avokado, zeytinyağı gibi sağlıklı yağ kaynakları; süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri; kuru meyveler, tahıllar, baklagiller ve patates gibi karbonhidrat kaynakları bulunur.
Protein İçeren Besinler: Büyümeyi desteklemek ve kas kütlesini artırmak için protein alımına dikkat edilmelidir. Hindi, tavuk, balık gibi protein kaynaklarına ek olarak, yumurta, süt ve süt ürünleri, baklagiller ve kırmızı et gibi besinler de protein açısından zengindir.
Meyve ve Sebzeler: Lif, vitamin ve mineral açısından zengin olan meyve ve sebzelerin tüketimi önemlidir. Her öğünde veya ara öğünlerde bir porsiyon meyve veya sebze tüketmek sağlıklı beslenmeyi destekler.
Su İçmek: Yeterli miktarda su içmek, vücudun düzgün çalışmasını sağlar ve sağlıklı kilo alımını destekler. Günde en az 8-10 bardak su içmeye özen gösterilmelidir.
Örnek bir günlük beslenme programı şu şekilde olabilir:
Kahvaltı: Yulaf ezmesi üzerine fındık ezmesi ve dilimlenmiş muz, 1 bardak süt
Ara Öğün: Yoğurt veya meyve smoothiesi
Öğle Yemeği: Izgara tavuk göğsü, kepekli pilav veya tam buğday ekmeği, sebzeli salata
Ara Öğün: Badem veya fıstık ezmesi ile elma dilimleri
Akşam Yemeği: Balık filetosu, fırınlanmış patates veya sebzeli makarna, haşlanmış sebzeler
Ara Öğün (isteğe bağlı): Tam yağlı süt veya yoğurt
Bu beslenme programını, sağlıklı bir şekilde kilo almak için düzenli egzersizlerle desteklemek de faydalı olabilir. Ancak, kilo alma sürecinde dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını korumak önemlidir. Doktorunuza danışmayı unutmayın.
Günde adam akıllı 3 öğün ve her öğün arası çorba kasesi kadar cicibebe yersen her türlü kilo alırsın.Ancak dikkat etmen gereken ana 3 öğün.Sınırlarını zorlaman gerek.Zamanında ben de 48 kilo iken çok yiyorum ama alamıyorum falan derdim fakat sonradan anladım ki ben yemek yemiyormuşum.Bu yüzden diğerleri ne kadar yiyorsa sen daha fazla yemek zorundasın.Böyle bakarak kendine bir ölçüt belirleyebilirsin.