Arkadaşlar halter veya ağırlık idmanı boy uzamasını engellermi veyahut basket boy uzatirmi? mesela naim sileymonoğlu veya halil mutlu bu adamlar neden cok kısa cogu kisi kısa oldukları için halter yapıyor dedi fakat bu adamlar 9 10 yaşlarında haltere başladilar ve bu yaşlarda boyun devamli uzadiği yaşlar yani “kisa kalicam o yüzden halter yapiyorum”gibi birşey de diyemezler bilmiyorum bu konu benim aklımi cok kurcalıyor bir de bakıyorum lebron james de bu yaşlarda baskete başlamiş boyu 2 metre siz bu konuda ne düşünüyorsunuz cogu kisi halterde baskette boyu etkilemez ama biz kendimiz görüyoruz ve bu 2 sporu yapan adamlarin başladiklari yaş erken yaşlar ama boylari ya kisa yada uzun oluyor?
uzamayı engellediğine dair bilimsel bir kanıt yok desteklediği söyleniyor ama gönlün rahat etmeyecekse ona göre bir antrenman programı yapabilirsin
düzenli ve ciddi bir şekilde yüzme yapsan ve doğru beslensen yine kas yaparsın
bu şekilde için daha rahat olur
üzamayı engellemez yardım eder testosteron artışında hareketi yanlış yapmasın yeter
halter yüksek ağırlıklar da omurgaya ciddi yük bindirir, engellemez ama ileriki yaşlarda sıkıntı oluşturabikir. omurga esneten 1 2 hareket yapabilirsin halter yaptığın günler tavsiye ederim
basketçi uzun olmak zorunda pota yukarıda halterci kısa olmak zorunda kaldırdığı ağırlığın mesafesi kısa olmalı her spor kendine hastır
bilimsel olarak kanıtlanmamış olmakla beraber gereksiz ağır kilo çalışması önerilmez omurganın üzerinde baskı oluşturur
bilen varsa bende merak ettim
Omurgalara çok yüklenmemek lazım gelişim çağında