basket oynadıktan sonra diz kapaklarım ağrıyor acaba diyorum ısınmayı tam yapmadığımdanmı diye antrenmanda 10 dk yapıyoruz bazen yine ağrıyor ( sürekli boyum uzuyor bazıları ondan diyor ama ) doktora görünmelimiyim ?
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
yaş kaç kanka
15 yaşındayım knk
Bende 15im Diz kapağını destekleyen kaslar zayıftır onları çalış (yada bu şekilde ısınıp oyna yine çalışacaktır ama o kası çalışırsan ağrı problemin minimum olacaktır) bir de 10 dakika esnetmede napıyonuz 5 dakika sert esnetme yeterli bence zaten oynadığın oyun başlı başına bir tüm vücut oyunu oynarken bile esnersin
knk hocalar biraz uzatmamızı istiyorlar fln bir şekilde oluyor birde diz kapaklarına etki eden kasları çalıştır demişsin sana zahmet olmazsa dediğin hareketlerin adını söyler misin çalışıyım.
https://youtube.com/shorts/77mUB33dMPA?feature=share , Bu videodaki hareketi biraz daha uzun süre ve biraz daha zorlayarak yaparsan kasların gelişecektir (belki daha çok tekrar da yapabilirsin)
Ağa büyük ihtimalle üzüyorsunuz ama nolu normal görün bence
anlamadım kanka ne diyorsun
abi tibial şişiklik olabilir bende aynı sebebden tamda senin gibi diz kapağımın altında açıklık oluştu 13 yaşındayım
doktora görünsen daha iyi sonra ileride sıkıntı vs çıkabilir, geçmiş olsun
teşekkürler cevaplar için hem arkadaşın dediği hareketi yapacağım hemde doktora görüneceğim hepiniz sağolun
yaşın daha küçük ve bu yaşta en çok boy uzatan sporu yapıyorsun normal büyümeyi daha da hızlandırıyorsun ağrıması normaldir kardeşim çok zorlamadan devamla
sağol abi en azından bir fikir vermiş oldunuz bana dediklerinizi yapacağım.
kireclenme ve menüsküs riskin var dikkatli ol sıradan tendonit(tendon enfeksiyonu) da olabilir aşırı zorlamalarda normaldir tavsiyem bir süre voleybol dizligi veyahut kinezyoloji bandı takman ve diz eklemini desteklemek
doktora görün