Şuana kadar gittiğim bütün spor salonlarında çok fazla dikkatimi çeken bir problem. Salonda 50 kişi varsa 45’i ısınmadan spora başlıyor. Bazıları ise koşu bandı veya bisiklette 5 dakika geçirmenin ısınmak olduğunu sanıyor. Oysa daha antrenmana başlamadan enerjilerini buralarda harcıyorlar. Esneme ve germe hareketi yapan,kollarını ve bileklerini ısıtan çok az kişi var. Bu konuya dikkat edelim,sakatlanmaya değil spor yapmaya gidiyoruz
bir set boş barla ısınırım ne olur ne olmaz bir kaybımız olmaz 1 setten
bildiğim kadarıyla o hareket gireceğin ağırlığın yarısıyla ısınman lazım
Güzel uyarı, muhakkak dikkat edilmeli
spora ilk başladığımda hangi bölgeyi girersem gireyim salondaki hocalar 10 dakika düşük tempoda yürütüyordu o 10 dakika 2 yıl gibi geliyordu 🙂
ısınmak iyi de ayarında yapmak lazım sakatlanmaktan iyidir
aşırı haklısın. Maalesef ilk zamanlar ben de öyleydim fakat ısınmanın önemini anladım.
yanlış biliyor herkes ben her zaman 2.5 kilo ile 30 tekrar lateral biceps curl ve bilekleri ısındır göğüs varsa o gün boş bar ile bench sırt varsa barfiks çekerim yetiyor
En dikkat edilmesi gereken konulardan birine değinmişsin ama malesef spor salonuna giden çoğu insan ısınmayı bilmiyor veya zaman harcamak istemiyor ve bunun beraberinde seninde dile getirdiğin gibi sakatlıklar geliyor