Herkese selamlar arkadaşlar.
1.70 boyunda 68-69 kilo aralığındayım. Son kalan bel simidimi eritmeye çalışıyorum. Günde 2 öğün yapıyorum. Açlığı akşam 9-10 dan sonra hissetmeye başlıyorum. Günlük yemek ve spor rutinim şu şekilde; sabah 9 kalkış 11-11.30’da 50 gram yulaf, 4 yumurta, 1 paket hindi füme, biraz peynir ve fıstık ezmesi. 12-1 gibi antrenman. Antrenman sonrası en geç saat 4’e kadar 300 gram tavuk göğüsü ve bolca salata. Akşamları supplement takviyeleri.
Sorunum şu bu sabah açlık kan şekerim 98 çıktı. Bu kafama takıldı açıkçası. Nerede hata yapıyor olabilirim sizce?
işin uzmanına sormak daha mantıklı olabilir, ama aldığın besinlerin makroları biraz düşük gibi daha fazla karb vs alabilirsin bence çok kilolu sayılmazsın. iyi antrenman ve temiz beslenmeyle bel simidi kaybolur hatta yerine kas bile eklersin
Açlık şekeri 100 e kadar normal kabul edilir ama seninki üst sınıra yakın. Açlık şekerinin 12 saat açlıktan sonra bakılması gerekiyor bir de. Dahiliyeciye danışman mantıklı olur. Birçok sebep olabilir.
8 saatlik bir açlık ile ölçmüştüm. Yarın sabah tekrardan ölçeyim. Teşekkür ederim
Kendi ölçümünün doğru olmama ihtimali de olabilir. Aile hekimliğine gidip kan vermen mantıklı olabilir tekrar yüksek çıkarsa
hemogram sonuçlarını atar mısın 12 saat açlık sonrası sadece HbA1c ye bakarak neden olduğunu anlıyamayız
Sadece şeker ölçüm cihazı ile ölçüm yapmıştım
anladım yani kan şekeri başka ölçülerede bağlı olabiliyor aldosteron gibi o yüzden bi tam kan tahlili yaptırmanı öneririm
belki ölçümün doğru değildir
Kral diyabet 1 hastasıyım 3 senedir 1.5yıldıe insülin kullanmıyorum spora gittiğimde hiçbir sorun çıkartmayor eğer şeker düşüklüğü yaşıyorsan spordan önce meyve tüketmeni öneririm ya doktorla görüşmeni yada insülin direncini düşürmeni öneririm
Daha uzun bir süre açlık ile az önce ölçtüm. 103 çıktı. Gerçekten anlam veremiyorum. Bir dahiliyeye gözüksem iyi olacak