burak ugur bujin fight club roportaj

Burak Uğur (Bujin Fight Club) Röportaj

   

Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Adım Burak Uğur İstanbul 1980 doğumluyum. İşletme mezunuyum fakat küçük yaşlardan beri sporun içindeyim, babam vücut geliştirme federasyonunun kurucularındandır bu sebeple spor hayatımın her zaman merkezinde yer almıştır.

Spor hayatınız ne zaman ve nasıl başladı?

6 yaşında iken karate yapmaya başladım, değerli hocam Doğan Kılıç o dönem bize ait veges spor salonunda dersler veriyordu, bende küçük yaşta dövüş sporlarıyla tanıştım.

Hangi dövüş sporlarını biliyorsunuz?

Boks, kick boxing, muay thai, brazilian jiu-jitsu, kenjutsu ve çeşitli savaş sanatları, silahları ve ateşli silahlarla ilgili eğitim gördüm.

Bujin Fight Club’ı açmaya nasıl karar verdiniz? Bu kadar gelişeceğini düşünmüş müydünüz? İlk kurduğunuzda hedefiniz neydi? Hedeflerinize ulaştınız mı?

O dönem aklıma herkesin gelip keyifli bir ortamda ders alabileceği bir kulüp projesi geldi ve 2003 yılı ekim ayında bu projeyi 3 arkadaş hayat geçirdik. Gelişip gelişmeyeceği konusunda pozitif bir ön görüm vardı. sevdiğim işi yapıyordum, dövüş sporları ve fitness’ın beraber yapıldığı bir yer hayal ediyordum ve dünyada da bu konseptin gelişeceğini biliyordum. O dönem yaptığım işi anlamayan yada gereksiz havalı bulanlar vardı ama günümüzde bujin e benzeyen 100 tane kulüp var 🙂 Hedef sevdiğim işi yapmak ve etrafıma kendim gibi kişileri toplamaktı ve başardığımı düşünüyorum.
İlgini Çekebilir!  Bel Ağrısına Ne İyi Gelir? Tedavi Yöntemleri

Bujin Fight Club’da hangi dövüş sporlarının eğitimi veriliyor?

Bujin de şuan boks , kick boxing, muay thai, bjj, self defence ve atletik gelişim dersleri veriliyor.

Bujin Fight Club’da müsabaka sporcusu yetiştiriyor musunuz?

Dönem dönem yerel maçlara hazırladığımız kişiler oluyor ama daha çok anlaşmalı profesyonellerle çalışıyoruz.

Websitenizde sadece özel eğitimler alınabileceği ve insanların hocalar tarafından kabul edilmesi gerektiği yazıyor. Öğrencilerinizi kabul ederken sizin için önemli olan kriterler nelerdir?

Kimsenin vaktini boşa harcamasını istemeyiz o yüzden gelen kişinin burada ders alacak zihin yapısı ve anlayışta olması önemlidir. Aradığımız tek özellik dinlemesi ve uygulamasıdır.

Dövüş sporlarına başlamanın yaşı var mıdır?

Bir yaşı yoktur, önemli olan istemek ve yapmak.
İlgini Çekebilir!  Meyvelerdeki Şeker Zararlı Mı?

Öğrencilerinizden başarıya ulaşamayan oldu mu?

Herkesin gelmek istediği ve olmak istediği bir durum , pozisyon ve hal vardır. Bir şekilde buluştuysak yarısını başarmışızdır. Başarısızlık yoktur, her zaman kazanılan bir şeyler vardır bu kimi zaman bizi mutsuzda yapsa her zaman başarı eğrisi yukarı doğru gider. Bakış açısı bu yönde olmalıdır.

Dövüş sporlarında yetenekli olduğunu insanlar nasıl anlayabilir?

Kısa sürede koordinasyon gerektiren teknikleri anlayıp yapabiliyorsan bir ışık vardır 🙂

En sevdiğiniz dövüş sporu hangisidir? Neden?

Boks ve Bjj iki tane en basit ve gerçekçi disiplin.

Sizce başarının sırrı nedir?

Başladığın ilk andan itibaren inan inan inan.

Dövüş sporlarıyla ilgilenen ve merakı olan gençlere neler söylemek istersiniz?

Gençlere tavsiyem; sabırlı olmaları ve vazgeçmemeleri, sabırlı olup en sıkıcı egzersizleri bile yapmalılar, ve mutlaka okumalılar.
İlgini Çekebilir!  Bir Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Sağlıklı Hareketlilik
Burak Uğur’a sorularımızı cevapladığı için çok teşekkür ederiz. Gymsozluk üye olarak spor ve motivasyonun en ham haline ulaşabilirsiniz. Burak Uğur İnstagram
Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir