örnek veriyorum benim almam gereken kalori 3k ya ben 1500 kalori aldım diyelim hiç spor yapmadan zayıflığa bilirmiyim
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
zaten alman gereken kaloriyi hesaplarken nekadar hareketli olduğunu seçiyorsun ona göre sana kalori hesabı yapıyor 1500 kalorilik açık çok fazla 700-800 iyidir hem spor yapmadanfa kilo verebilirsin ama tdee hesaplarken günlük x kadar karbonhidrat, x kadar protein alman lazım bunlarıda araştır
evet verirsin ama kas kaybına olur
kesinlikle evet
olur ama o kaloriyi hesaplamak için hareketlilik durumu var ona göre yapman lazım
evet ama kas kaybına uğrarsın
sağlıklı olmaz brom
zayıflarsın ama nerden kilo verdiğinde önemli kas mı su mu yağ mı vercen derin sarkar mı falan
fark çok var mesela 3000 alman gerekirse 2500 al
zayiflarsin ama cok sıkıntılı bazal metabolizmanın altinda kalmak ilerki zamanda kilo vermeni yavaslatir ayrica spor o kadar kötü birşey değil beynin sadece aci cektiğin için senin spora gitmeni istemiyor fakat beyni hep dinleyecek olsak evde hep yiyip içip yatmamiz gerekmezmiydi?Sporunu da yap hizli kilo vermene destek olur
Sorunla ilgili uzmana danışmanı tavsiye ederim. İşte cevabım:
Evet, düşük kalorili bir diyetle ve spor yapmadan da zayıflamanız mümkün olabilir. Vücut, enerji açığı durumunda vücut yağlarını kullanarak enerji sağlar ve kilo kaybı gerçekleşir. Ancak, sağlıklı bir kilo verme süreci için dengeli beslenme ve sporun kombinasyonu daha etkili ve sürdürülebilir olacaktır. Ayrıca, düşük kalorili diyetlerin uzun süreli uygulanması sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle uzman bir diyetisyen veya sağlık uzmanından yardım alarak kilo verme sürecini yönetmeniz önemlidir.