1. Hem çok pahalı hem kaliteli değil.Sırf gramajı düşük tutmuşlar diye niye bu kadar ucuz zannediliyor anlamıyorum.BCAA’ya gelirsek de hâlâ neden bu supplemente para veriliyor anlamıyorum.Buna vereceğin parayı protein kaynaklarına vermelisin.

Hem çok pahalı hem kaliteli değil.Sırf gramajı düşük tutmuşlar diye niye bu kadar ucuz zannediliyor anlamıyorum.BCAA’ya gelirsek de hâlâ neden bu supplemente para veriliyor anlamıyorum.Buna vereceğin parayı protein kaynaklarına vermelisin.

See less
  2. Muhtemelen ALT, AST değerleri yüksek çıktı.Supplementlerle bir alakası yok.

Muhtemelen ALT, AST değerleri yüksek çıktı.Supplementlerle bir alakası yok.

See less
  3. Pre-workout’ın içindeki bazı maddeler zaten o kadar da tesirli değildir.Tesirli olan maddeler içinde tölerans oluşturan madde kafeindir.Onun töleransına dikkat edilirse mesele kalmaz.Bu arada pre-workout yerine kafein+citruline’i tavsiye ederim.Citruline beta alaninden daha iyi bence.

Pre-workout’ın içindeki bazı maddeler zaten o kadar da tesirli değildir.Tesirli olan maddeler içinde tölerans oluşturan madde kafeindir.Onun töleransına dikkat edilirse mesele kalmaz.Bu arada pre-workout yerine kafein+citruline’i tavsiye ederim.Citruline beta alaninden daha iyi bence.

See less
  4. Önce soruna cevap veriyim, sonra yapman gerekeni söyleyeyim.Sporda kas gelişimi için en olmazsa olmaz olan yeterli protein alımıdır.Bunun dışında kuvveti artıran, güç çıkışını artıran, toparlanmayı hızlandıran vs. hiçbir takviye; protein eksikliğinde seni geliştiremez.Daha doğrusu proteini aldığın mRead more

Önce soruna cevap veriyim, sonra yapman gerekeni söyleyeyim.Sporda kas gelişimi için en olmazsa olmaz olan yeterli protein alımıdır.Bunun dışında kuvveti artıran, güç çıkışını artıran, toparlanmayı hızlandıran vs. hiçbir takviye; protein eksikliğinde seni geliştiremez.Daha doğrusu proteini aldığın mispette geliştirir.Eksik aldığın protein başka hiçbir şeyle kapanamayacak çünkü kafeinle vs ne kadar ağır kaldırırsan kaldır neticede kas yapımı yoksa hipertrofi nasıl olacak?Dolayısıyla yapman gereken ilk şey protein eksiğini kapatmak.Ama şöyle bir durum var ki whey protein başka yerlerden karşılanabildiği halde creatin karşılanamaz.Yani whey daha mühim ama alternatifi var fakat creatin eşsiz bir supplement.
    Şimdi yorumuma geçeyim.Her ne kadar wheyin alternatifi olsa da piyasadaki EN UCUZ ve EN PRATİK protein kaynağı whey.Bunun yanında tarif çeşitliliği ve lezzet açısından da oldukça iyi.Dolayısıyla normalde tavuğa veya farklı yemeklere koyacağın parayı wheye koyup, supplemente ayırdığın parayı kreatine koyabilirsin.Yani bana göre seçim yapmak mantıklı değil.

See less
  5. Herkes alternatif hareket söylemiş ama senin evvela yapman gereken bu programı değiştirmek.Muhtemelen yeni başlamışsın ama bu program o kadar da temel seviye bir program değil.Bir idman bu kadar uzun sürmemeli.Bu attığın idmanı profesyoneller bile atmaz, atamaz, gerek de yok.Full body çalışacaksan vRead more

Herkes alternatif hareket söylemiş ama senin evvela yapman gereken bu programı değiştirmek.Muhtemelen yeni başlamışsın ama bu program o kadar da temel seviye bir program değil.Bir idman bu kadar uzun sürmemeli.Bu attığın idmanı profesyoneller bile atmaz, atamaz, gerek de yok.Full body çalışacaksan ve tek günde tüm bölgeleri dolaşacaksan bir bölgeden 2 hareket girmemelisin.Bir de temel hareket sayısını azaltmanı tavsiye ederim.Onun yerine makine ve cable iş görür.

See less
  6. Tuzu daha fazla azaltmana gerek yok.İyon eksikliği olur.Hatta vücut ağırlığına göre 7-8 grama kadar çıkartabilirsin.Bunun için vücudunu bilmem lazım.Tuz normalde su tutar ama bu kadarı da normal zaten.Yarışmacılar bile yarıştan 10 gün önceye kadar tuzu azaltmaz.Sonra da kademeli azaltır ve sadece 1Read more

Tuzu daha fazla azaltmana gerek yok.İyon eksikliği olur.Hatta vücut ağırlığına göre 7-8 grama kadar çıkartabilirsin.Bunun için vücudunu bilmem lazım.Tuz normalde su tutar ama bu kadarı da normal zaten.Yarışmacılar bile yarıştan 10 gün önceye kadar tuzu azaltmaz.Sonra da kademeli azaltır ve sadece 1 günlüğüne hiç tuz almazlar.
    Suyu bu kadar içmen doğru değil.Aşırı iyon kaybına sebep olur ve böbrekleri gereksiz yere yormuş olursun.
    Bunun yanında şeker tüketmiyorsan muhtemelen yağlısın ve su atmak mevzuunda bu kadar takıntılı olman mantıklı değil.Sürekli definasyon üstüne gidileceğine kas kütlesi artışı ve zamanla yağ oranı azaltmak üstüne gidilmeli.Bunun yanında başka bir sorunun altına yazdığım gibi karahindiba su atma mevzuunda oldukça faydalı.

See less
  7. 1.Ortalama 20 kg/1L su tüketmelisin.Hava sıcaklığına ve günlük tempona göre değişir tabi ki, ben umumi bir sayı verdim. 2.Günlük tuz miktarını 10 gramın altına çekmen gerekir. 3.Sana süper bir diüretik tavsiye edeyim: Karahindiba. Kastaki iyon dengesini bozmadığı için suyu kastan değil, deri altındaRead more

1.Ortalama 20 kg/1L su tüketmelisin.Hava sıcaklığına ve günlük tempona göre değişir tabi ki, ben umumi bir sayı verdim.
    2.Günlük tuz miktarını 10 gramın altına çekmen gerekir.
    3.Sana süper bir diüretik tavsiye edeyim: Karahindiba. Kastaki iyon dengesini bozmadığı için suyu kastan değil, deri altından atmaya yardımcı olur.Bu da onu bizim için süper bir diüretik yapar.İlaveten sinidirimi hızlandırdığını net bir şekilde hissedebilirsin.Yalnız tuvalete giremeyeceğin yerlerde ve zamanlarda tavsiye etmem 🙂

See less
  8. Önce şunu söylüyüm ki melatonin gibi takviyeler için fazladan para verip HiQ’dan almak mantıklı değil.Piyasada çok daha ucuz ve muhtevası dolu mahsuller-markalar var. Tesirine gelirsek insomniaya(uykusuzluk) tesirini araştırmak için yapılmış 3 tane A kalitesindeki çalışmalara göre uykusuzluğun çözümRead more

Önce şunu söylüyüm ki melatonin gibi takviyeler için fazladan para verip HiQ’dan almak mantıklı değil.Piyasada çok daha ucuz ve muhtevası dolu mahsuller-markalar var.
    Tesirine gelirsek insomniaya(uykusuzluk) tesirini araştırmak için yapılmış 3 tane A kalitesindeki çalışmalara göre uykusuzluğun çözümünde takviye olarak alınan melatoninin tesirli olduğu neticesine varıldı.Çalışmalarda 2-3mg kullanılıyordu ve tavsiye edilen dozaj umumiyetle 0,5-5mg arası.Sana tavsiyem ya 1 mg ile başlayıp tesirini görmezsen dozajı artırman ya da 3 mg gibi bir dozajdan başlayıp kademeli olarak dozajı düşürerek sende tesirli olan dozajı bulmak.Normalde diğer markaların her hapında 3 mg oluyor zaten ama dediğim gibi böyle bir mahsul için HiQ fiyat/performans değil.

See less