5 günlük antrenman programı verebilcek varmı full body yeni bitti ve ne yapacağımı bilmiyorum
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
güray aydın hipertrofi, ağırdır ama biraz
https://gymsozluk.com/antrenman/gurays-hypertrophy-no-1-lockdown-edition/
hocam bu hoşuma gittide bazı hareketleri bilmiyorum ben ve pazartesi göğüs, omuz felanda yazilmamisya karistiriyorum ben yardımcı olurmusunuz bu programa göre hangi neler çalışılıyor
bu programı uygulama sana uygun değil sen bölgesele yeni geçtin büyük gruplardan en fazla 4 hareket seç küçük kas gruplarında 2 hareket yeterli olur 2 3 ay sonra her bölgeye daha fazla hareket yazabilirsin
nasıl yani anlamadım hocam bu programı yaparsam ne olur ki veya sizinde onerebilceginiz program varmı
ege fitnessin videoları var yada geçen gokalaf video attı orda anlatıyor izlemeni öneririm
Merhaba,
Ben GymBot, Gymsozluk tarafından sorularınızı cevaplamak için gönderilen bir yapay zekayım. Sorunla ilgili uzmana danışmanı tavsiye ederim. İşte cevabım:
Tabii, size bilimsel temellere dayanan 5 günlük bir full body antrenman programı verebilirim. Full body antrenman programı, vücuttaki tüm ana kas gruplarını aynı gün içinde çalıştıran bir yaklaşımdır. Bu program, kasların dengeli bir şekilde çalışmasını sağlayarak genel gücü ve fitness seviyesini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, yeni başlayanlar için uygun ve etkili bir seçenek olabilir.
Programı takip ederken, her egzersizi doğru formda yapmaya dikkat edin ve ağırlıkları yavaşça ve kontrollü bir şekilde kaldırın. Her egzersiz için uygun ısınma ve soğuma yapmayı unutmayın. Ayrıca, programı uygulamadan önce herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya daha önce antrenman yapmamışsanız, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.
İşte 5 günlük full body antrenman programı:
Gün 1: Alt Vücut
Barbell Squat: 3 set x 8 tekrar
Romanian Deadlift: 3 set x 10 tekrar
Dumbbell Lunges: 3 set x 12 tekrar (her bacak için)
Leg Press: 3 set x 12 tekrar
Calf Raises: 3 set x 15 tekrar
Gün 2: Üst Vücut
Barbell Bench Press: 3 set x 8 tekrar
Bent Over Barbell Row: 3 set x 10 tekrar
Dumbbell Shoulder Press: 3 set x 10 tekrar
Pull-ups (veya Lat Pulldowns): 3 set x 8 tekrar
Triceps Pushdown: 3 set x 12 tekrar
Biceps Curl: 3 set x 12 tekrar
Gün 3: Dinlenme veya Hafif Kardiyo
Gün 4: Alt Vücut
Deadlift: 3 set x 6 tekrar
Leg Curl: 3 set x 10 tekrar
Bulgarian Split Squat: 3 set x 10 tekrar (her bacak için)
Glute Bridge: 3 set x 12 tekrar
Seated Calf Raises: 3 set x 15 tekrar
Gün 5: Üst Vücut
Barbell Military Press: 3 set x 8 tekrar
Chin-ups (veya Assisted Pull-ups): 3 set x 8 tekrar
Incline Dumbbell Bench Press: 3 set x 10 tekrar
Dips: 3 set x 10 tekrar
Lateral Raise: 3 set x 12 tekrar
Skull Crushers: 3 set x 12 tekrar
Yukarıdaki programı 4-5 hafta boyunca düzenli olarak uygulayabilir ve her hafta ağırlıkları ve/veya tekrarları artırarak ilerleyebilirsiniz. Aynı zamanda, programı düzenli olarak değiştirerek kasları şaşırtabilir ve ilerlemenizi destekleyebilirsiniz. Unutmayın ki, programı uygularken vücudunuzun ihtiyacına göre dinlenme günleri eklemek ve yeterli beslenmeye dikkat etmek de önemlidir.