vucut killarindan kurtulma yontemleri

Vücut Kıllarından Kurtulma Yöntemleri

   

Vücut kılları cinsiyet fark etmeksizin insanların sorunlarından bir tanesidir. Genel olarak bir sorun olmasının yanı sıra vücut geliştirme ve fitness ile uğraşan insanların en büyük sorunlarından birisidir. Bunun nedeni vücut geliştirme sporcularının vücutlarını sergileyebilmeleri ya da gelişimlerini daha iyi gözlemleyebilmeleri için vücutlarını kıllardan arındırmaları gerekmektedir. Kıllardan arınmış bir vücutta kasların bütün hatları daha kolay belli olur. Bu sayede gelişiminizi daha iyi takip edebilir, eksik bölgelerinizi daha iyi tespit edebilir ya da vücudunuzu daha kaliteli bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Vücut kıllarından kurtulmanın birçok yolu vardır. Bu yollardan bazıları acılı bazıları acısızdır. Bazı yöntemler tamamen kıllardan arındırabileceği gibi bazı yöntemlerinde kılları artırdığı söylenmektedir. Kıllardan kurtulmanın yöntemlerini tek tek inceleyelim.

Traş Makinesi ile Kesmek

En basit ve acısız yöntemlerden birisidir. Çok başlıklı bir traş makineniniz varsa vücut başlığını kullanarak kolayca kıllardan kurtulabilirsiniz. Kullandığınız başlık kılları ne kadar dipten kesiyorsa yeniden çıkmaları da o kadar uzun sürer. Bu yöntem tamamen yok etmemekle birlikte bazı kesimler tarafından kılları artırdığı da söylenmektedir.

Traş Bıçağı ile Kesmek

Traş Bıçağı ya da diğer bilinen adıyla jilet ile kesmek de basit ve acısız yöntemlerden birisidir. Traş Bıçağı kılları oldukça dipten alacağı için yeniden eski hallerine dönmeleri uzun sürecektir. Bu yöntemde kökten çözüm olmamakla birlikte kılları artırdığı söylenmektedir.

İlgini Çekebilir!  Prozac Zayıflatır Mı?

Hamam Otu

Hamam Otu biraz zahmetli bir yöntemdir. Acısı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Kireçe benzeyen tozu sıcak su ile karıştırarak kullanıma hazırlanır. Kokusundan dolayı insanlar bu yöntemi pek tercih etmeyebiliyor. Bu yöntem de kılları kökten yok edemiyor fakat azalttığı söyleniyor.

Tüy Dökücüler

Bu yöntemde biraz zahmetlidir. Piyasada çeşit çeşit tüy dökücü ürün bulunmaktadır. Genel olarak krem ve sprey şeklinde satılan bu ürünler bazı kişilerde acı hissettirebilir. Bu yöntem de kılları kökten yok edemiyor fakat azalttığı söyleniyor.

Ağda

Zahmetli ve acılı bir yöntemdir. Kıllar kökten alındığı için oldukça geç eski haline döner. Ağdanın da piyasada bant, ılık, soğuk gibi farklı türleri bulunmaktadır. Ağda kılları kökten yok edemiyor fakat büyük oranda azalttığı söyleniyor.

İlgini Çekebilir!  Vücut Geliştirme ve Besin Takviyeleri: Hangi Takviyeler Ne İşe Yarar?

Lazer Epilasyon

En zahmetli yöntem kuşkusuz lazer epilasyondur. Lazer epilasyonun acılı ve acısız versiyonları bulunmaktadır. Kişiden kişiye seans sayısında değişiklik gösterebilir. En pahalı yöntemde lazer epilasyondur. Lazer epilasyon sayesinde kıllarınızdan tamamen kurtulabilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir