turk kadininin olympia yolculugu

Türk Kadınının Olympia Yolculuğu

   
Bugünkü soru cevap içeriğimizde yakın zamanda kazandığı birincilikle Olympia’da yarışma hakkı kazanan Rukiye Solak sorularımızı cevaplayacak. Rukiye Solak’ın Olympia’ya giden yolda ne zorluklar yaşadığını, nasıl bir yol izlediğini bilmek istiyorsanız aşağıda sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Türkiyenin Olmypia’ya giden ikinci sporcusu olmak nasıl bir duygu?

Bir kaç yıl önce yarışmaya karar verdiğimde bu noktaya gelmek imkansız bir şeydi benim için. 1,5 yıl içinde bu noktaya gelmiş olmak, ülkemi bu kadar büyük bir platformda temsil edecek olmak, inanılmaz gurur verici bir duygu. İmkansız gibi görünen şeylerin aslında imkansız olmadığını gösterebildiğim için ve yepyeni bir yol açabildiğim için çok mutluyum.

Olmypia bileti kazandığınızda beklediğiniz gibi bir tepki aldınız mı?

Beklediğim gibi bir tepki aldığımı söyleyemem. Bunu bir erkek sporcu başarmış olsaydı kesinlikle daha büyük bir etki yaratırdı diye düşünüyorum. Kadınlar için bu sporda bir şeyler başarmanın kolay olduğunu düşünen çok insan var. Ve bu durum gerçekten çok üzücü.
İlgini Çekebilir!  Teres Majör Kası nerede? Ne İşe Yarar? Ağrısı Neden Olur?

Olympia yolunda en çok hangi nedenlerden dolayı zorlandınız?

Yarıştığımız lig profesyonel lig ve rakiplerimiz kendini ispatlamış sporcular. Ülke şartlarından dolayı rakiplerimizle eşit koşullarda hazırlık yapamıyoruz. Yaşadığım yerde tam kapasiteli salonlar maalesef yok. Marketlerde bile her zaman aradığımız ürünleri bulamıyoruz. Aradığımız supplementleri her zaman bulamıyoruz. Dolayısıyla hazırlık süresi boyunca çoğu şeye bir alternatif bulmaya çalışıyoruz. Bunlar dışında politik sebeplerden kaynaklı vize problemleri ile çoğu zaman uğraşıyoruz.

Olympia yolunda en büyük destekçiniz kimlerdi?

En büyük destekçim tabii ki eşim ve ailem. Eşimle en başından beri bütün yarışmalarda tam bir takım gibi çalışıyoruz. O olmasaydı asla başaramazdım.

Kadın sporcu olmanın dezavantajları neler?

Kadın olmak ülkemizde başlı başına zaten zor bir iş. Kadın sporcuysanız üstünüzde büyük bir toplum baskısı oluyor. Kadınların sporcu olmaması, spor yapmaması gerektiğini düşünen azımsanmayacak sayıda insan var. İşin yarışma tarafındaki dezavantajına gelirsek kesinlikle maliyet. Çok daha fazla harcama yapıyoruz. Formu podyuma taşımak yetmiyor. Bikini, ayakkabı, saç, makyaj gibi konular hem maliyet hem de efor anlamında kadın sporcuların dezavantajı bence.
İlgini Çekebilir!  Kalori Hesaplama Nasıl Yapılır?

Sizce ülkemizdeki sporcuların en büyük hataları ve zorlandıkları konular neler?

Bence yeniliğe ve gelişime kapalı olmaları. Her konuda olduğu gibi bu sporda da bir şeyler sürekli değişim ve gelişim halinde. Dünya vizyonunu takip edip kendini geliştirmeye odaklı sporcular zaten hep bir adım önde. Yapılan en büyük hata bence ezber bilgiden vazgeçmemek ve değişime ayak uyduramamak. İkinci bir konu da sürekli eleştirmek ve kabullenmemek. Bir başarısızlık olduğunda bunu kabullenmeyip her şeyi eleştirmek kimseyi ileri taşımaz.

Kadın sporculara başarılı bir kariyer yolunda tavsiyeleriniz nelerdir?

Kadın ya da erkek fark etmez. Başarılı bir kariyer için yapılacak tek şey çok çalışmak. Sabırlı bir şekilde her gün bir önceki günden iyi olmaya çalışmak. Kadın sporculara tavsiyem, toplum baskısına kulaklarınızı kapatın. Size kadın olduğunuz için yapamayacağınız şeyler söyleyen herkesi hayatınızdan çıkarın. Bir kadının nasıl davranması gerektiği ile ilgili fikirleri olan kim varsa hayatınızda onlara elveda deyin.
İlgini Çekebilir!  Kuruyemiş Kilo Aldırır Mı?

Gelecekte spor konusunda nasıl planlarınız var?

İlk Olympia hazırlığımı en iyi şekilde tamamlayıp, ülkemi orada en iyi şekilde temsil etmeye odaklıyım şuan. Bundan sonraki dönemde de her yıl Olympia biletini almak hedefim. İki yıl hedef koydum kendime. İki yıl içerisinde Ollympia top 10 listesine adımı yazdırmak istiyorum.

Olmypia bileti kazanmış bir sporcu olarak neden Swiss Nutrition tercih ettiniz?

Türkiye’de supplement anlamında çok fazla seçeceğimiz maalesef yoktu. İçeriğine güvenip, formumu kötü anlamda etkilemeyecek bir supplement markası arayışım vardı. Kullandığım ürünler zaten stokları çok sınırlı ünlü markalar veya yurtdışından getirdiğim markalardı. Swiss Nutrition bütün ürün içeriklerini şeffaf bir şekilde paylaştığı için çalışmayı kabul ettim. Sporculara verdiği değer, yarışmacıların neye ihtiyacı olduğunu bilmesi ve yanında olmak istemesi de cabası oldu. Rukiye Solak Kimdir? Rukiye Solak İnstagram Tıkla Rukiye Solak’a Yorum Yap
Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir