talha kilicc

Talha Kılıç Röportaj

   

Kendinizi bize tanıtır mısınız? Güncel boy ve kilonuz nedir?

Merhaba, ben Talha kılıç. İstanbul’da doğup büyüdüm, aslen Erzurumluyum.1.82 boyunda 84 kilodayım. 8 senedir doğal şekilde vücut geliştiriyorum.

Bu spora nasıl başladınız?

Küçüklükten beri sporla iç içeydim. 11 yaşında futbola başladım, 2 yıl amatör olarak futbol oynadım. daha sonra Türkiye Boks Federasyonu’nda lisanslı boksör olarak 3 sene boyunca dövüştüm. Ardından fitness ve vücut geliştirmeye merak sardım. 8 senedir de bu merakım sürüyor 🙂

Bu sporu yaparken en çok ne zaman zorlandınız?

Genel olarak sert diyet yapıp yağ oranımı minimal seviyeye düşürdüğüm zamanlarda gerçekten mental ve fiziki açıdan zorluk çekiyorum. Özel bir zaman hatırlayamadım.

Nasıl bir antrenman ve beslenme programı uyguluyorsunuz?

Genellikle hipertrofi antrenman sistemlerini uyguluyorum. Bir bölgemi haftada 2 kez çalıştırıp, haftada en az 3 gün kardiyovasküler egzersiz yapıyorum. Bir bölgemin 1. gününü intensity odaklı, diğer 2. gününü ise volume odaklı çalışıyorum. Sene içinde genel hedefim yağ oranımı sabit tutup kas kütlemi arttırmak olduğundan dolayı beslenme programı olarak genellikle “clean bulk” şeklinde ilerliyorum. Aynı zamanda 4 mevsim define ve parçalı şekilde gözükmek genel temennim.
İlgini Çekebilir!  Çinko Magnezyum (ZMA) Nedir?

Bu spora başlayan gençlere ne gibi tavsiyeler vermek istersiniz?

Bilgisayar oyunlarının, telefon ve tabletin, sigaranın, alkolün, uyuşturucunun, dopingin bu kadar yaygınlaşıp, kullanıldığı; normalleştiği zamanlarda spora başlama ve kötü alışkanlıkların hepsinden uzaklaşma kararı alıp spora başlayan gençler, hayatta 1-0 değil 5-0 önde olduklarını asla unutmamalılar! Hiçbir zaman kendilerini başkalarıyla kıyaslamayıp, her zaman kendileriyle yarışmalılar, şartların hiçbir zaman başkalarıyla eşit olamayacağını farkına varıp bu şartlardan yakınmak yerine kendi potansiyellerini zorlamaları gerektiğini bilip “mezarda bolca dinleniriz” mentalitesiyle çalışmalılar! ve asla pes etmemeliler! Çünkü pes edenler asıl kaybedenlerdir! Bunu unutmamalılar.

Supplement kullanıyor musunuz? Cevabınız evetse hangi supplementleri kullanıyorsunuz?

Evet. c vitamini, multivitamin ve omega3 supplementlerini düzenli bir şekilde kullanıyorum.
İlgini Çekebilir!  Enginar Suyu Nedir, İşe Yarar?

Öğrencilerinize program hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Öğrencimin sağlık durumuna, spor geçmişine, hedeflerine, isteklerine ve daha pek farklı kriter (yaş, boy, kilo, kan grubu, yağ oranı ,alerjik durumu, uyku ve çalışma düzeni ,spor imkanları vb.) gibi göz önünde bulundurarak antrenman ve beslenme programlarını hazırlıyorum.

Sizce gelişmenizdeki en büyük etken nedir?

Doğal vücut geliştirmede dünyanın en iyisi olmayı hedeflemem bence gelişmemdeki en büyük etken.

Yağ oranını düşürmek için tavsiyeleriniz nelerdir?

Ağırlık kaldırın, tartıya çıkmaktan vazgeçin ve aynadaki görüntünüze odaklanın. Kardiyoları eksik etmeyin 🙂

Pandemi dolayısıyla evde antrenman yapanlara önerileriniz nedir?

İnstagram’da ücretsiz olarak paylaştığım “evde antrenman serisi” videolarını seyredip uygulayabilirler.

Spora başlamadan önceki ve şimdiki hayatınız arasında ne gibi farklar var?

Mental ve fiziki açıdan çok daha güçlü olduğumu söyleyebilirim. Sosyal hayatta ve iş hayatındaki iletişimimde aynı orantıda güçlendiğine eminim. Spora başladığım yaşlar çok küçük olduğu için farkları tam anlamıyla tespit edemedim, üzgünüm. 🙂
İlgini Çekebilir!  Yüzme Zayıflatır Mı? Yüzme Faydaları
Talha Kılıç’a bize vakit ayırdığı için çok teşekkür ederiz. Başarılarının devamını dileriz. Gymsozluk üye olarak spor ve motivasyonun en ham haline ulaşabilirsiniz. Talha Kılıç İnstagram Talha Kılıç Youtube Talha Kılıç Kimdir?
Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir