gobek eritme diyeti

Göbek Eritme Diyeti

   

Göbek eritme diyeti nasıl uygulanır? Günümüzde pek çok insan fazlalık kilolarından memnun değildir ve vermenin yollarını arar. Bunun için düzenli egzersiz yapmak kesinlikle atlanmamalıdır. Ancak sağlıklı bir beslenme düzeni, diyet de önemlidir.

Diyet ile egzersizleri beraber uygulamak, göbek bölgenizde yer alan yağları daha etkili ve kısa sürede yakmanıza yardımcı olabilir.

 

Göbek Çevresindeki Aşırı Yağlardan Korunmak İçin Ne Yapılmalı?

Birçok kişi göbek çevresinde yer alan yağlardan memnun değildir. Bunlardan kurtulmak istiyorsanız, göbek eritme diyeti kapsamında şunlar bilinmesi gereken temellerdir;

İlgini Çekebilir!  Antrenman Sonrasında Nasıl Beslenilmelidir?

 

Trans yağların tüketimi kesilmelidir. Dondurulmuş gıdalar, kızartmalar, krema ve şekerlemeler, fast-food ürünleri bunlardan bazılarıdır.

Meyve ve sebze gibi lif içeriği yüksek besinler diyete eklenmelidir.

Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek tüketilmelidir.

Yaban mersini ve yeşil çay gibi yüksek anti-oksidan seviyesine sahip olan besinler, vücudu toksik maddelerden arındırır.

Öğünler az az ancak sık bir şekilde planlanmalıdır. Böylece açlık krizleri de önlenebilir.

Yemekler kızartma olarak değil haşlama, fırınlama, ızgara ve buğulama olarak yapılmalıdır.

Yüksek yağlı besinlerin tüketimi limitlenmelidir.

Avokado yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi yağlar önemlidir.

Haftada minimum 3 gün şekilde 35-45 dakika arasında orta tempolu egzersizler gerçekleştirilmelidir.

Ayrıca günlük su tüketimine de önem verilmeli, en az 2-2.5 litre tüketilmelidir. Göbek eritme diyeti yaparken bu gibi maddelere özen gösterilmelidir.

İlgini Çekebilir!  CrossFit ve Vücut Geliştirme: Kombine Egzersiz Programları ve Faydaları

Göbek Eritmeye Yardımcı Besinler Neler?

Göbek eritme diyeti yaparken, buna yardımcı besinleri bilmek önemlidir. Bunlardan bir tanesi tam tahıllı unlardır. Lif sayesinde göbek eritmeye olanak tanır. Tokluk sürelerini uzatarak, kolesterollerin bağlanıp vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.

Bu bakımdan gün içinde 1 ya da 2 öğünde, gereksinim kadar tam tahıllı besinlere özen gösterilmelidir.

Elma Sirkesi

İçilebilir fermente ev yapımı elma sirkesi, mide asit düzeyinin dengelenmesine, yağ yakmaya yardımcı olur. Günde 4 yemek kaşığı tüketmek mümkündür. Öğünler ardından 1 yemek kaşığı kadar tüketmek, sindirime de kolaylık sağlar.

Yeşil Çay

Yeşil çay, göbek eritme diyeti yaparken düşünmek isteyeceğiniz besinlerden bir tanesidir. Sahip olduğu fito-kimyasallar ile göbek çevresinde yağlar yakılabilir. Doğru bir beslenme programı ile 2-3 fincan tüketmek, yağların erimesi mümkün olabilir.

İlgini Çekebilir!  1 Kase Yoğurt Kaç Kalori? Besin Değeri ve Sağlık Etkileri

Bunların tok karna içilmemesi, su içinde de 3-4 dakikadan fazla beklememelidir.

Kahve

Kahve de göbek eritme diyeti içinde yer alan besinlerden biridir. Zira kafeoller ve kafein, dengeli ve doğru tüketildiği halde göbeğin erimesine yardım eder. Erkeklerde 200 ile 350 mg arasında almak, metabolizmayı yüzde 7 ile 10 arasında; kadınlarda ise 240 mg almak yüzde 15 arasında yükseltmektedir.

Zerdeçal

Zerdeçal, sahip olduğu kurkumin sayesine göbeklerini eritmek isteyenlere destek olur. Dolayısıyla diyet programı esnasında doğru bir şekilde kullanılabilir. Ancak diyet esnasında egzersizler de gerçekleştirilmelidir.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir